BPM-ONLINE

BPM-online In reclamespotjes van autodealers hoor je de afkorting BPM regelmatig voorbijkomen. Maar wat is BPM eigenlijk? BPM ‘belasting van personenauto’s en motorrijtuigen’ en kan betaald worden als je in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt BPM-ONLINE . Ook als je een auto, motor of bestelauto vanuit het buitenland naar Nederland importeert, moet je (onder andere) rest BPM betalen. Exporteer je een auto, dan bestaat de mogelijkheid dat je de rest BPM terug kunt vorderen van de belastingdienst.

BPM auto en motor

Koop je in Nederland een (bestel)auto of motor, of importeer je deze naar Nederland? Dan moet er BPM betaald worden. Wie de BPM aangeeft en betaald verschilt per situatie. Koop je in Nederland een nieuwe auto of motor en wordt deze in het Nederlandse kentekenregister geregistreerd, dan zorgt de importeur voor aangifte en betaling. BPM aangifte goedkoopste berekening

Maar er zijn ook gevallen waarin je zelf aangifte moet doen en BPM moet betalen, namelijk:

  • Bij aankoop van een auto met buitenlands kenteken die je in Nederland wilt gebruiken
  • Bij het ombouwen van een bestelauto tot personenauto
  • Als je langer dan 14 dagen in Nederland wil rijden met een auto, motor of bestelauto met buitenlands kenteken
  • Bij aankoop van een bestelauto in Nederland waarvoor je BPM moet betalen
  • BPM-online

Let op! Zorg je zelf voor de aangifte en betaling van BPM? Dan kun je ook te maken krijgen met de aangifte en betaling van douanerechten en omzetbelasting. http://facebook.nl

BPM vrij

Bij de aanschaf van bepaalde auto’s hoeft geen BPM betaald te worden. Dit zijn de BPM vrijgestelde auto’s. Dat geldt bijvoorbeeld voor (bestel)auto’s met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer. Elektrische auto’s hebben deze eigenschap, omdat ze niet op fossiele brandstoffen rijden. Een ander voorbeeld van een BPM vrije auto is een auto die na 1 januari 2009 voor het eerst in gebruik is genomen en uitgerust is met een CO2-uitstoot van maximaal 89 gram per kilometer (benzinemotor) en 96 gram per kilometer (dieselmotor). De BPM-vrijstelling geldt ook voor motoren die 25 jaar of ouder zijn. In welke situaties de Belastingdienst jou vrijstelling van BPM kan verlenen, kun je terugvinden op de website van de belastingdienst. BPM aangifte goedkoopste berekening

 

Bpm bij nieuwe auto’s

Bij nieuwe auto’s zit de bpm altijd al verrekend in de catalogusprijs. De hoogte van de bpm wordt berekend aan de hand van de CO2 uitstoot van de auto. Hoe hoger deze uitstoot, hoe hoger de bpm. Dit kan dus flink oplopen. Dat wordt vooral duidelijk als je de prijzen van auto’s vergelijkt met de prijzen in Duitsland of België. Daar hebben ze namelijk geen bpm. Laten we even naar een extreem voorbeeld kijken. Een Ferrari F12berlinetta kost in Nederland € 358.982,-. In België betaal je voor dezelfde auto € 277.067,-.

Het BPM bedrag is afhankelijk van de historische nettocatalogusprijs van het voertuig. De nettocatalogusprijs is de prijs van de personenauto of het motorrijwiel inclusief opties en accessoires, maar exclusief de BPM en BTW.

Wanneer het voertuig niet nieuw is geldt er een kortingsregeling. Hiermee kunt u het bruto af te dragen BPM bedrag verminderen met een percentage. Dit percentage is afhankelijk van de leeftijd van het voertuig en geeft een waardevermindering van het voertuig weer.

Er zijn diverse motieven te bedenken voor import van een auto of motorfiets. Bijvoorbeeld de prijs, of een groter en beter aanbod in het buitenland. De afweging tussen aanschaf in Nederland of uit het buitenland is vrij snel te maken. Met de komst van Internet is de internationale automarkt veel transparanter, u kunt van achter uw pc in Nederland het aanbod van alle landen zien. Bent u op zoek naar iets exclusiefs of wilt u gewoon niet teveel betalen dan kan import absoluut aantrekkelijk zijn.